Over ons

Snaren vormen samen met de zangbodem het hart van de klank van de piano. Iedere snaar geeft, strakgespannen, via de kam zijn klank af aan de zangbodem. De totale trekspanning van alle snaren gaat richting 20.000kg en een gedeelte hiervan komt op de zangbodem terecht. Door weersinvloeden (variatie van luchtvochtigheid) werkt de houten zangbodem en verandert de spanning van de snaren. Doordat dit niet voor iedere snaar gelijkelijk gebeurt klinkt de piano na verloop van tijd minder zuiver.

Bij een stembeurt breng ik alle snaren weer in balans voor een optimaal speelgenot. Ik adviseer de piano of vleugel in ieder geval 2 à 3 keer per jaar te laten stemmen voor een zo groot mogelijke klankstabiliteit, al naar gelang de stemvastheid van het instrument, standplaats en de eisen van de bespeler. Omdat ik gespecialiseerd ben in revisies bekijk ik rondom en tijdens het stemmen de algehele conditie van uw instrument en stel u daarvan op de hoogte.

De kosten voor een stemming bedragen €78,00 inclusief voorrijkosten, binnen een straal van 15km. Als een piano langere tijd niet gestemd is, moet deze vaak twee maal gestemd worden. Bij zeer grote ontstemmingen moet de piano of vleugel stapsgewijs omhoog gestemd worden, om de belasting voor het instrument (vooral voor kam en zangbodem) tot een minimum te beperken.

Hoewel ik tijdens het stemmen de grootste voorzichtigheid betracht, kan het gebeuren dat een snaar breekt. In de buurt van wrijfpunten en waar snaren een hoek maken zijn deze het kwetsbaarst, vooral na jaren van trouwe dienst. Dit mogelijke breken van snaren is voor rekening van de klant.

 

Ik zie eventuele vragen of een afspraak met u graag tegemoet via de 06-57 311 521 of <a href=”mailto:eric@pianoatelierdemeijer.nl”>mail</a>
<em>Ik ben gediplomeerd pianotechnicus en -stemmer (CPT)</em>